Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Studieresultaten för Borås Stads gymnasieskolor

Artikeln publicerades:

Den lokala statistiken gällande studieresultaten för eleverna på gymnasieskolans nationella program är nu sammanställd.

Andelen elever i Borås Stads gymnasieskolor som når en gymnasieexamen ligger på 89,8 procent, vilket är något lägre än förra året (91,9 procent). Examensgraden är generellt högre på de yrkesförberedande programmen. Den genomsnittliga betygspoängen ligger på ungefär samma nivå som förra året (14,4 poäng i år, 14,3 poäng 2023). Sammanställningen av resultaten för anpassade gymnasieskolan, Introduktionsprogrammet och Vuxenutbildningen är ännu inte klart.

Skolverkets statistik har inte presenterats ännu, men 2023 låg andelen elever som nådde en gymnasieexamen inom 4 år på 91 procent för riket och 91,9 procent för Borås Stads gymnasieskolor.

– Förvaltningens alla medarbetare arbetar engagerat och målinriktat för att skapa en god lärmiljö för alla våra studerande och jag vet att verksamheterna arbetar vidare mot nämndens övergripande målsättning att alla elever i Borås ska få en gymnasieexamen eller bli anställningsbara. Nämnden har under året gett förvaltningen i uppdrag om att bibehålla och utveckla verksamheternas resultat. Parallellt med detta uppdrag har nämnden tillsammans med övriga skolnämnder inlett en fördjupad samverkan för att på sikt öka måluppfyllelsen, säger Andreas Cerny (L), ordförande i Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden.

Utgångspunkten för ökad måluppfyllelse på Borås Stads gymnasieskolor är övertygelsen om att alla elever vill och kan lära. Utvecklingsarbetet i Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen följer nämndens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås med utvecklingsområdena: det goda lärandet, systematiskt kvalitetsarbete och värdegrund. Skolorna arbetar med sina egna utvecklingsplaner, likvärdighet i utbildningen, förbättringsområden och strategier kopplade till måluppfyllelsen på respektive skola.

– Vi har haft höga resultat under flera år och även i år har vi ett bra resultat, men vi ser en variation mellan våra gymnasieskolor som vi kommer att arbeta vidare med. Nämnden har tidigare gett ett uppdrag om att bibehålla och utveckla våra resultat och det har vi anledning att arbeta vidare med. Det kommer vi göra tillsammans med våra hängivna och kompetenta medarbetare, säger Maria Gustafsson, chef för Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen.

Elever sitter vid ett bord och diskuterar samtidigt som de skriver på ett papper
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2024-06-20] Studieresultaten för Borås Stads gymnasieskolor

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol